Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Průmyslová pekárna Herold Brno
Pohludka, Jan ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Náplní bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii novostavby objektu průmyslové Pekárny Herold v Brně Horních Heršpicích, kterou jsem navrhl v předmětu AG35. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993 a stala se významným regionálním dodavatelem. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně – Heršpicích zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Firma Herold bude využívat halu pro výrobu pečiva – chleba, rohlíky a běžné pečivo. Výroba bude probíhat ve 3 směnách, přičemž nejpočetnější bude ta noční. V objektu bude administrativní část zabezpečující celkovou organizaci a chod společnosti. Navrženou stavbou je průmyslový objekt s půdorysnými rozměry cca 84 x 32 m. Návrh respektuje místo stavby a její blízké okolí. Ze tří světových stran je obklopena nezajímavou průmyslovou zástavbou, ale čtvrtá severní strana je vhodně orientována směrem k obytné zástavbě v pozadí se siluetou Petrova nebo Špilberku. Proto byla stavbě přisouzena orientace k severní straně. Kompozičně se hmota pekárny skládá ze dvou kubických objemů, vyššího a nižšího, podle potřebné světlé výšky vnitřních prostorů. Forma je podřazena funkci a ve výsledku by měla být maximálně minimalistická bez doplňkových hmot. V návrhu je primární udržet čitelnost a srozumitelnost přizpůsobenou lidskému měřítku. Funkční architektura by měla jasně ukazovat, kde se do ní vstupuje a kde je naopak vstup zakázán. Měla by reflektovat současnou dobu, genius loci místa, ale také prodávat svého provozovatele, který kvalitou návrhu reprezentuje značku. Proto není pekárna Herold uzavřená za plotem. Naopak před ní bude rozsáhlá travnatá plocha, ze které bude pekárna vystupovat. Upřednostnění funkčního provozu, ale i architektonické prvky (pásová okna, skleněná fasáda, kontakt s přírodou, plochá střecha, apod.) odkazují k funkcionalistické tradici Brna.
Rizika založení malého podniku
Fišar, Vratislav ; Mayerová,, Šárka (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomové práce pojednává o reálném podnikatelském plánu, včetně posouzení jednotlivých rizik, založení malé prodejny s pečivem, která by měla být situována do jedné z městských částí Brna, a to konkrétně Maloměřice a Obřany. V první teoretické části dojde k seznámení se základními pojmy, vymezení potřebných analýz a podrobnému popisu jednotlivých části podnikatelského plánu. V praktické části je využito teoretických poznatků, je provedena kritická analýza rizik, analýza trhu a je zde zpracován podnikatelský plán pro již zmíněný podnik.
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Lehkoživová, Victoria Patricie
Bakalářská práce se zaměřuje na pekárenské výrobky a těstoviny a možnosti jejich fortifikace o látky významné a nutričně cenné pro lidský organismus. V první části je práce zaměřena na charakteristiku vstupních surovin tj. obilovin. V další části jsou popsány výrobní technologie a výrobky. Závěr literární rešerše je věnován významným a nutričně cenným látkám včetně možností jejich uplatnění pro fortifikaci. Výrobky z obilovin jsou zásadní složkou v lidské výživě. Proto je lze velmi efektivně využít pro cílenou fortifikaci a navyšování nutriční hodnoty výrobků. Mohou tak přispět k významnému rozšíření portfolia funkčních potravin. V rámci praktické části bylo vytvořeno 9 receptur pekárenských výrobků fortifikovaných surovinami obsahující nutričně cenné látky. Byla hodnocena jejich senzorická přijatelnost a výsledky byly zpracovány v tabulkové a grafické formě.
Rizika založení malého podniku
Fišar, Vratislav ; Mayerová,, Šárka (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Tato diplomové práce pojednává o reálném podnikatelském plánu, včetně posouzení jednotlivých rizik, založení malé prodejny s pečivem, která by měla být situována do jedné z městských částí Brna, a to konkrétně Maloměřice a Obřany. V první teoretické části dojde k seznámení se základními pojmy, vymezení potřebných analýz a podrobnému popisu jednotlivých části podnikatelského plánu. V praktické části je využito teoretických poznatků, je provedena kritická analýza rizik, analýza trhu a je zde zpracován podnikatelský plán pro již zmíněný podnik.
Průmyslová pekárna Herold Brno
Pohludka, Jan ; Štikar, Jaroslav (oponent) ; Nový, Alois (vedoucí práce) ; Donaťáková, Dagmar (vedoucí práce)
Náplní bakalářské práce bylo vypracování navazujících stupňů projektové dokumentace ke studii novostavby objektu průmyslové Pekárny Herold v Brně Horních Heršpicích, kterou jsem navrhl v předmětu AG35. Společnost Herold se zabývá výrobou mlýnských a pekárenských produktů od roku 1993 a stala se významným regionálním dodavatelem. Vybudování nového objektu průmyslové pekárny v Brně – Heršpicích zajistí společnosti rozšíření výrobní kapacity a svým umístěním se přiblíží k oblasti nejrozsáhlejšího odbytu. Firma Herold bude využívat halu pro výrobu pečiva – chleba, rohlíky a běžné pečivo. Výroba bude probíhat ve 3 směnách, přičemž nejpočetnější bude ta noční. V objektu bude administrativní část zabezpečující celkovou organizaci a chod společnosti. Navrženou stavbou je průmyslový objekt s půdorysnými rozměry cca 84 x 32 m. Návrh respektuje místo stavby a její blízké okolí. Ze tří světových stran je obklopena nezajímavou průmyslovou zástavbou, ale čtvrtá severní strana je vhodně orientována směrem k obytné zástavbě v pozadí se siluetou Petrova nebo Špilberku. Proto byla stavbě přisouzena orientace k severní straně. Kompozičně se hmota pekárny skládá ze dvou kubických objemů, vyššího a nižšího, podle potřebné světlé výšky vnitřních prostorů. Forma je podřazena funkci a ve výsledku by měla být maximálně minimalistická bez doplňkových hmot. V návrhu je primární udržet čitelnost a srozumitelnost přizpůsobenou lidskému měřítku. Funkční architektura by měla jasně ukazovat, kde se do ní vstupuje a kde je naopak vstup zakázán. Měla by reflektovat současnou dobu, genius loci místa, ale také prodávat svého provozovatele, který kvalitou návrhu reprezentuje značku. Proto není pekárna Herold uzavřená za plotem. Naopak před ní bude rozsáhlá travnatá plocha, ze které bude pekárna vystupovat. Upřednostnění funkčního provozu, ale i architektonické prvky (pásová okna, skleněná fasáda, kontakt s přírodou, plochá střecha, apod.) odkazují k funkcionalistické tradici Brna.
Proteinové složení mouk a pekárenských výrobků
Rychlovská, Kristýna ; Čapek Adamec, Martin (vedoucí práce) ; Hynek, Radovan (oponent)
Cílem této práce bylo provedení analýzy proteinového složení mouk a pečiva z různých druhů rostlin pomocí metody peptidového mapování. Vzorky byly analyzovány metodami LC/ESI-Q-TOF a výsledná spektra byla porovnána s dostupnými databázemi rostlinných proteinů. Původ nalezených rostlin byl diskutován z hlediska spolehlivosti metody v dané skupině i s ohledem na taxonomické vztahy. Výsledky analýz byly srovnány se složením deklarovaným výrobcem a bylo zhodnoceno, zda u daného typu výrobku lze použitou metodikou verifikovat toto složení. V případě kukuřice seté (Zea mays) byla tato metoda shledána jako spolehlivá, ve výsledku kukuřičného výrobku byly nalezeny pouze proteiny z kukuřice. U rýže seté (Oryza sativa) a hrachu setého (Pisum sativum) byly nalezen jeden, respektive dva proteiny z rostliny jiného původu, ale přesto lze metodiku i v těchto případech považovat rovněž za spolehlivou. U obilovin byla použitá metodika shledána jako méně spolehlivá, lze sice dobře rozlišit, že vzorek pochází z lipnicovitých rostlin (Poaceae), ale v nižších taxonomických jednotkách (už od taxonu rodu) nelze původ proteinů deklarovat. Tato skutečnost je v práci široce diskutována, příčina pravděpodobně spočívá v přílišné příbuznosti jednotlivých lipnicovitých rostlin - identifikace proteinu ze společné části genomu (a...
"Čerstvé" pečivo v maloobchodním prodeji ČR
MATĚJČKOVÁ, Jana
Diplomová práce identifikuje postoj české veřejnosti k problematice čerstvého pečiva a pečiva připraveného ze zmrazeného polotovaru na základě spotřebitelského průzkumu. Dále je zaměřena na stranu nabídky, konkrétně na analýzu vývoje prodeje čerstvého pečiva a pečiva připraveného ze zmrazených polotovarů v rámci vybrané maloobchodní jednotky. Dále na průzkum mezi českými výrobci pečiva, a také je sledována nabídka pečiva ze zmrazených polotovarů ve vybraných obchodních řetězcích.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.